woensdag 27 juli 2011, 17:17 | Elja Trum | 2594x gelezen

StockTouch voor iPad; bekijk koersen eens anders

Er zijn aardig wat applicaties te vinden voor de iPhone en de iPad waarop je koersen van aandelen bij kunt houden. Een relatief nieuwe app is StockTouch voor iPad. Deze applicatie laat de koersen op een bijzondere en ook mooie manier zien.

Bij het starten van de applicatie zie je een interface met allemaal gekleurde vakjes. Groene vakjes geven uiteraard aan dat het betreffende aandeel in de plus staat en rode laten negatieve koersen zien. In een overzicht kun je per sector (er zijn negen sectoren met in totaal 900 bedrijven) zien of het goed of slecht binnen die sector gaat.

Uiteraard kun je op een vakje klikken voor gedetailleerde informatie over een aandeel. Hier kun je het koersverloop van de afgelopen dag, week, maand, kwartaal, half jaar, jaar of over de afgelopen vijf jaar bekijken. Ook het handelsvolume is te bekijken.

Het ziet er bovenal vooral erg gelikt uit, iets dat bij veel stockapps ontbreekt. De koersgegevens zijn helaas niet real-time, maar ze worden elke vijf minuten bijgewerkt. In onderstaande video wordt de applicatie gedemonstreerd.


Momenteel bevat de applicatie alleen nog maar de Amerikaanse aandelen, maar de ontwikkelaar heeft aangegeven dat binnenkort wereldwijde koersen beschikbaar zullen zijn.
StockTouch voor iPad kost 3,99 euro.

Bron: iPadclubElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter