18 oktober 2010, 16:39 | Menk M.C. | 3388x gelezen

Strategie: beleggen met opties

In 1996 ben ik begonnen met beleggen, de AEX stond op 220. Dat jaar sloot de AEX op 294 en ik had veel geld verdiend. In 1998 daalde de beurs vrij snel (in 2 maanden) van 555 naar 423 en ik verloor veel geld. Ditzelfde principe deed zich voor in de periode 2003 tot 2008 waarna deze winst weer verdween in 2008 en 2009. Wellicht een principe wat jezelf ook herkent?

In 2009 besloot ik de beurs vaarwel te zeggen, echter de aantrekkingskracht bleef: 'greed is good' om de film Wallstreet maar eens aan te halen. Dus ging ik op zoek naar een strategie die bovenstaande valkuil ontwijkt en denk ik deze gevonden te hebben!

Het uitgangspunt van mijn uitgedachte strategie is om maar 'heel eventjes' op de beurs actief te zijn, juist om bovenstaande situaties te voorkomen. Daarbij komt dat ik niet rechtstreeks met aandelen wil werken: dat is voor mij te moeilijk inschatten of ze nu gaan stijgen of juist gaan dalen.

Screenshot optiesbeleggen.nl


Daarom ben ik gaan werken met opties: call- en putopties. Niet dat ik deze opties koop: neen, ik verkoop (schrijf) ze juist. Meer dan een jaar geleden ben ik met deze manier van beleggen begonnen en in die tijd heb ik veel meegemaakt en (bij-) geleerd want niet altijd alles ging goed.

Door gestructureerd en gedisciplineerd te werken staat het mij voor ogen met een werk-kapitaal van 25.000 euro een hoog rendement te maken onafhankelijk van de richting van de beurs. Dit lukt tot heden redelijk goed en gaat steeds beter (ook voor mij was deze manier van werken nieuw inclusief de daarbij behorende beginnersfouten).

Momenteel heb ik de afgelopen 14 maanden netto 1.481 euro verdiend, dus gemiddeld per maand komt dat uit op 105,78 euro; een rendement van 5,07 procent.

Door deze manier van beleggen verder te ontwikkelen meen ik op een gedisciplineerde wijze van beleggen een maandelijks leuke bijverdienste te creeeren, da's mijn uitdaging voor het aankomend jaar!Menk M.C.   Over de auteur; Menk M.C.
Menk M.C. is CEO van optiesbeleggen.nl. Volg de beleggingen realtime via www.optiesbeleggen.nl en/of Twitter en maak een hoog rendement.

Deze werkwijze is vernieuwend, volledig open en transparant en bovenal GRATIS!
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter