18 januari 2011, 22:17 | Elja Trum | 2549x gelezen

Apple topman Steve Jobs met ziekteverlof

Gisteren kondigde Apple aan dat hun CEO Steve Jobs voor onbepaalde tijd met ziekteverlof gaat. Eerder nam Steve ook al ziekteverlof op in verband met leverkanker. Gisteren was de Amerikaanse beurs gesloten, maar vandaag opende het aandeel Apple (AAPL) gelijk ruim 5 procent lager.

Na de initiŽle daling steeg de koers van het aandeel weer en inmiddels staat het aandeel met 340,65 dollar op een verlies van 2,25 procent. Niet echt heel schokkend dus.

Aandeel Apple op 18 januari 2011


Aandelen verkocht


Persoonlijk was ik bang dat het aandeel vandaag wel eens flink kon kelderen. Ik besloot daarom bij het openen van de beurs mijn aandelen Apple te verkopen op een koers van 331 dollar. De beurs opende lager dan deze koers maar steeg binnen een paar minuten tot boven mijn verkoopwaarde.

In november 2009 kocht ik mijn eerste aandelen Apple en later heb ik er nog een aantal bijgekocht. In totaal heb ik nu bij de verkoop een winstpercentage van 50,82 procent behaald. Een uitstekend resultaat als je het mij vraagt!

Op korte termijn wil ik nu weer instappen. Mogelijk in Apple, maar evengoed in een ander aandeel. Ik ga hier binnenkort over beslissen. Eigenlijk hoop ik nog even op een aardige daling van het Apple aandeel zodat ik op een lager punt weer in kan stappen. Vooralsnog is hier echter nog geen sprake van.

Vanavond na het sluiten van de beurs maakt Apple trouwens weer kwartaalcijfers bekend. De verwachting is dat deze erg positief zullen uitvallen..Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter