donderdag 15 juli 2010, 09:29 | Elja Trum | 2581x gelezen

Postzegels winstgevender dan goud en obligaties

Goud wordt vaak gepromoot als veilige en stabiele belegging, maar twee onderzoekers hebben nu uitgerekend dat het rendement op postzegels stabieler en hoger is dan de rendementen op goud en obligaties. Het rendement kan oplopen tot gemiddeld zeven procent per jaar.

Christophe Spaenjers van de Universiteit van Tilburg en Elroy Dimson van de London Business School hebben dit berekend. Britse postzegels leverden tussen 1900 en 2008 een gemiddeld rendement van zeven procent op. Het gemiddelde rendement over dezelfde periode op obligaties is 5,4 procent en op goud 4,7 procent.

Rendementen op aandelen blijken nog wel interessanter; met aandelen werd een gemiddeld rendement van 9,2 procent gehaald.

Het lage risico op postzegels komt doordat fluctuaties op de aandelenmarkt geen grote gevolgen hebben voor het rendement van postzegels. Volgens de onderzoekers zijn postzegel daarom een goed 'diversificatie-instrument'. "Door te investeren in postzegels wordt het risico van een beleggingsportefeuille beter gespreid".

Postzegels zijn waardevast en daarmee bestand tegen inflatie. "Zeker in een economisch onzekere periode met een hoge inflatie kunnen beleggingen in postzegels een aantrekkelijke en relatief veilige investering zijn". Het artikel van de onderzoekers verschijnt binnenkort in de Journal of Financial Economics.

Postzegels


Bron: FokElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter