26 augustus 2010, 20:03 | Michael van Helden | 5863x gelezen

Duitse beleggerssite voert D-mark weer in

Boersennews.de, één van de grootste Duitse beleggingsportals, gaat aandelen weer in Duitse marken noteren. Uit een onderzoek gehouden onder 1.364 gebruikers van de beleggerssite blijkt dat 39% wil dat de Deutsche Mark weer geherintroduceerd wordt.

Op basis van dit onderzoek heeft de website besloten om aandelenkoersen voortaan in zowel Euro als Deutsche Mark weer te geven. De website denkt met deze symbolische stap tegemoet te komen aan het terugverlangen van veel Duitsers naar de Duitse munt.

D-Mark op boersennews.de


Op de website, met meer dan 300.000 gebruikers, wordt uitgebreid verslag gedaan van de negatieve invloed die de Euro op de economie in Duitsland heeft. De recente crisismaatregelen waarbij 750 miljard dollar aan noodleningen aan Griekenland is verstrekt door Europa worden beschreven, waarbij wordt benadrukt dat Duitsland hiervan het leeuwendeel van 147 miljard heeft ingebracht.

Deutsche Mark


Dit alles heeft volgens Boersennews tot veel euroscepsis geleid onder de Duitse bevolking. Uit een peiling is gebleken dat 39 procent van de sitegebruikers herinvoering van de Deutsche mark verwacht.

Deutsche Mark


De website zegt niet te willen bijdragen aan de ondergang van de Europese eenheidsmunt, maar met de stap tegemoet te willen komen aan de Duitse hunkering naar economische zekerheid. ,,De D-mark staat voor het economisch sterke en gezonde Duitsland.''

Bij invoering in 1999 was de euro bijna 1,96 D-mark waard. Bij de notering van de aandelenkoersen, gebruikt Boersennews deze koers.Michael van Helden   Over de auteur; Michael van Helden
In het dagelijks leven is hij actief bij webwinkel leverancier Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het verhuur portal Huur.nl. Sinds de jaren '90 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(6)
Elja Trum
ProfielElja Trum | donderdag 26 augustus 2010, 20:46
In elk geval een mooie manier om weer eens in het nieuws te komen natuurlijk. De herinvoering van de Duitse Mark (of de Nederlandse Gulden) lijkt me verder niet zo heel waarschijnlijk.. Maar ik kan er naast zitten.
Johnny Walkers heir
Johnny Walker's heir | donderdag 26 augustus 2010, 20:47
Hè hè, dat is één, wie volgt?
PictureThis
PictureThis | donderdag 26 augustus 2010, 20:53
Ik snap die lui niet, ze zullen toch niet terug verlangen naar die goede oude biljetten van 1.000.000.000.000 Mark (1 biljoen) uit de Weimar tijd? knipoog

Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation_in_the_Weimar_Republic
OpusDei
OpusDei | vrijdag 27 augustus 2010, 17:28
De invloed op de eigen economie is voor Nederland en Duitsland nihil door de Euro, die weer bestuurd wordt door de centrale banken en de markt, dollar en yen. Hierdoor kan zelfs een gezonde economie op de beurzen onderuit gaan doordat de euro onderuit gaat. De harde gulden en markt waren juist een stabiele factor voor de Euro. Sinds de Euro er is heeft de beurs zich nooit meer hersteld, we zitten nu met de AEX rond 300 het punt van 1997. We zijn nooit echt uit de dip gekomen, er is dus ook geen spraken van een dubbeldip, eerder een afstort naar een depressie. En hierbij staan de Nederlandse en de Duitse overheid machteloos, want geen invloed met eigen harde munt.
OpusDei
OpusDei | vrijdag 27 augustus 2010, 17:29
HekkeSluiter
HekkeSluiter | vrijdag 27 augustus 2010, 17:37
:-D

Wat een symboolpolitiek... en redelijk achterlijk dat die Duitsers zelf niet gewoon even met 2 kunnen vermenigvuldigen.

@OpusDei #3 "Sinds de Euro er is heeft de beurs zich nooit meer hersteld"

Die opmerkign slaat nergens op. Ten eerste stond de beurs eind jaren '90 veel te hoog, zoals iedereen weet (Internet-bubble), en kan die dus bijna alleen nog maar naar beneden. Ten tweede staat de beurs in elk land lager dan eind jaren '90, dus ook in de landen die niets met de Euro van doen hebben.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter