vrijdag 25 juni 2010, 10:12 | Elja Trum | 2342x gelezen

Tesla Motors gaat de beurs op

Vanaf volgende week dinsdag is de Amerikaanse autofabrikant Tesla Motors op de Amerikaanse beurs te vinden. Tesla Motors richt zich volledig op het ontwikkelen van elektische auto's en heeft momenteel één model op de markt. Het bedrijf wil 11,1 miljoen aandelen uit gaan geven die weg gaan voor bedragen tussen 14 en 16 dollar.

Met de beursgang hoopt Tesla maximaal 178 miljoen dollar binnen te halen. Tesamen met een recent aandeel van 10 procent dat Daimler in Tesla nam en de kapitaalinjectie van Toyota van 50 miljoen dollar hoopt Tesla flink te kunnen investeren. Lees voor meer informatie ook de prospectus.

Recentelijk lekte ook de toekomstige modellen van de fabrikant uit. Een hip product natuurlijk, deze elektrische bolides, maar wel een riskante belegging. Concurrenten uit de traditionele autoindustrie lijken momenteel de elektrische kat nog even uit de boom te kijken, maar hebben de kracht om Tesla Motors snel uit beeld te laten verdwijnen.

Zo'n Tesla Model S lijkt me overigens ook wel wat. Een mooi design gecombineerd met een actieradius van 480 kilometer. In 5,6 seconden trekt de auto op naar 100 kilometer per uur, dus je bent ook nog eens vlot weg bij het verkeerslicht. Prijzen beginnen bij 50.000 dollar en de Model S zou volgend jaar moeten verschijnen.

In onderstaande video zie je alvast hoe de mannen van Top Gear de huidige Tesla Roadster (dus niet de hierboven genoemde Model S) beoordelen.Bron: AutoblogElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er is 1 beoordeling.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter