maandag 28 juni 2010, 15:41 | Elja Trum | 4084x gelezen

BrokerTarieven.nl; vergelijkingssite voor brokers

Het is niet altijd even eenvoudig een geschikte broker te kiezen om je aandelenportefeuille bij onder te brengen. Veel aanbieders zijn onduidelijk over hun tariefstructuur en zo loop je na je keuze wellicht nog tegen verrassingen aan. De onafhankelijke vergelijker BrokerTarieven.nl wil aan deze onduidelijkheid een einde maken.

De website is sinds een week of twee in de lucht en is een initiatief van de beleggerscommunity Bindex. Op de site wordt aan de hand van een aantal vragen bepaald wat voor jouw de goedkoopste broker is. Als je al een broker hebt kun je jouw ervaring met die broker achterlaten. Deze ervaringen worden samengevoegd tot een klantbeoordeling van een broker.

Per broker is een kort stukje algemene informatie beschikbaar. Op de site is daarnaast ook een uitleg te vinden van de verschillende kosten die brokers hanteren. Wat in mijn ogen nog ontbreekt zijn ervaringen over brokers van gebruikers in de vorm van een stukje tekst, nu is dit alleen op basis van een aantal sterren beschikbaar. Daarnaast zou ik graag een overzicht van alle brokers en hun kosten zien zonder de wizard te moeten doorlopen.

BrokerTarieven.nl

Helemaal nieuw is het vergelijken van brokers natuurlijk niet; op de vergelijkingssite Fx.nl is ook een vergelijking van de verschillende brokers te vinden.

Bron: EmerceElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(2)
Henk
Henk | maandag 28 juni 2010, 20:14
Dat is wel een handig overzicht. Wordt hier ook de minimale inleg meegenomen? Bij een van de goedkoopste brokers (Lynx) dien je minimaal 3.500 euro in te leggen. De andere goedkope broker (Todays brokers) reageert niet op mijn vraag via de website wat bij hun de minimale inleg is.
Een goedkope broker is juist interessant om te testen met een kleine inleg.
Elja Trum
ProfielElja Trum | dinsdag 29 juni 2010, 00:29
@Henk; ja, op de site is ook te zien of er speciale aandachtspunten zijn zoals inderdaad de minimale 3.500 euro inleg bij Lynx.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter