donderdag 3 juni 2010, 21:36 | Elja Trum | 3274x gelezen

Wat is bull en bear economie

Als je wat artikelen over beleggen leest kom je ongetwijfeld de term bull en bear markt tegen. Termen die wellicht niet direct duidenlijk zijn. Reden genoeg om eens dieper op deze twee termen in te gaan; wat wordt er nu eigenlijk bedoelt met een bull economie en zijn tegenhanger, de bear economie.

Bull economie
Een bull economie is een groeiende economie. Het geeft aan dat de prijzen van aandelen blijven stijgen. Investeerders zijn positief en verwachten dat de opwaarste lijn aan zal houden. Doorgaans gaat het dan ook goed met de economie van een land en is er weinig werkloosheid.

Bear economie
Bij een bear economie is er juist een dalende lijn. Prijzen van aandelen blijven dalen en investeerders zijn bang dat dit niet op korte termijn zal veranderen. Dit versterkt de dalende lijn. Gedurende een bear economie zal er stijgende werkloosheid zijn.

Bull of Bear economie


Momenteel bevinden we ons duidelijk in een bear economie; de verwachtingen voor de toekomst zijn niet te positief en de beurzen bevinden zich deels in een dalende lijn. Dat betekend natuurlijk niet dat er tijdens een bear economie geen geld te verdienen valt. Er zijn nog altijd aandelen die (tijdelijk) flink kunnen stijgen. Hier kun je als belegger gebruik van maken. Ook kun je juist gaan voor stabiele aandelen die slechts langzaam stijgen, maar waarbij de kans op (forse) daling klein is.

Een bear market geeft je de mogelijkheid laag in te stappen in een aandeel waar je, bij een omslag van de economie, goed aan kunt verdienen. Het lastigste is uiteraard het kiezen van het juiste moment..Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter