woensdag 30 juni 2010, 10:30 | Elja Trum | 3444x gelezen

Aandeel Tesla Motors stijgt 41 procent

Gisteren was de IPO van het Tesla Motors. Vorige week vrijdag schreven we hier nog over en gisteren was het daadwerkelijk zo ver. Als je direct bent ingestapt is je vertrouwen beloond; het aandeel Tesla steeg de eerste dag met 40,53 procent! De autofabrikant heeft met de beursgang een bedrag van 226 miljoen dollar binnengehaald.

De aandelen werden uitgegeven tegen een (hoger dan eerder geplande) prijs van 17 dollar per stuk. Er zijn 13,3 miljoen aandelen Tesla uitgegeven. De koers steeg de eerste dag naar 23,89 dollar, een winst van 6,89 dollar per aandeel.

Ook Daimler en Toyota zullen enthousiast zijn met deze succesvolle beursgang, want beide hebben een aandeel in het bedrijf. De fabrikant van elektrische bolides zal de opbrengst gebruiken om fabrieken en mogelijke acquisities te financieren.

In mijn ogen is het niet waarschijnlijk dat de koers de komende periode zo hard blijft stijgen, maar natuurlijk kun je alsnog besluiten in te stappen. Een stevige daling is uiteraard ook goed mogelijk..

Tesla Roadster
Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(1)
Michael
ProfielMichael | woensdag 30 juni 2010, 10:37
Het zou natuurlijk ook een tweede Google aandeel kunnen worden. De koers van Google is in ongeveer drie jaar tijd zeven keer in waarde verdubbeld.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter